Adacta Slovenija

Varstvo osebnih podatkov

Adacta hrani in obdeluje vaše osebne podatke v skladu z GDPR direktivo in nacionalno zakonodajo o osebnih podatkih, ki izvaja direktivo (ZVOP-1, ZVOP-2). 

Ta pravilnik varstvu osebnih podatkov določa pogoje in navodila o osebno določljivih podatkih »Personally Identifiable Information", v nadaljevanju PII, ki se zbirajo preko spletnih strani www.adacta.si in njenih povezanih spletnih straneh. Kot je opisano v zakonodaji o varstvu zasebnosti in varnosti podatkov, je PII podatek, ki se lahko uporablja samostojno ali z drugimi podatki za identifikacijo, kontaktiranje ali iskanje posamezne osebe ali za identifikacijo posameznika.

Prosimo, natančno preberite našo politiko o zasebnosti, da boste lahko jasno razumeli, kako zbiramo, uporabljamo, zaščitimo ali drugače obdelujemo vaše osebne podatke in kakšne pravice imate vi, ki nam zaupate svoje osebne podatke. 

Katere osebne podatke zbiramo?

Glavni cilj zbiranja podatkov je, da vam zagotovimo prijazno, prilagojeno in učinkovito uporabniško izkušnjo. Zbiramo naslednje vrste podatkov:

Prostovoljno posredovani podatki

Adacta zbira vaše osebne podatke, ko obiščete spletne strani podjetja. Od uporabnikov spletnih strani zbiramo osebne podatke kot so ime in priimek, naziv podjetja, naslov podjetja, telefonska številka in e-poštni naslov.
Prav tako lahko zahtevamo dodatne vrste podatkov, na primer naziv delovnega mesta, naziv oddelka ali druge dodatne informacije, ki so nam v pomoč pri zagotavljanju bolj personalizirane izkušnje. Podatki, ki nam jih posredujete, bodo shranjeni kot zapis o vaši interakciji z našo spletno stranjo.

Podatki, ki se generirajo avtomatsko

Ko obiščete našo spletno stran, Adacta zbira naslove vašega internetnega protokola (»IP«), z namenom pridobivanja ne-osebnih podatkov o obiskanosti spletnih strani. Ta podatek se agregira s podatki ostalih obiskovalcev spletnih strani.
Poleg tega Adacta samodejno prejme in hrani določene podatke o obiskanosti spletnih strani, vključno z vašim IP naslovom IP, piškotkih in vašimi interakcijami na spletnem mestu. Adacta te podatke uporablja zgolj za diagnosticiranje tehničnih težav, analiziranje trendov in za namen tehničnega upravljanja spletnih strani.

Kdaj zbiramo podatke?

Podatke zbiramo, ko se prijavite na našo spletno stran, ko se naročite na e-novice (newsletter), izpolnite spletni obrazec, vprašalnik ali nas kontaktirate preko spletne strani.

Kako uporabljamo vaše podatke?

Podatke, ki jih zberemo od vas ko se registrirate, prijavite na naše e-novice, izpolnite vprašalnik ali se odzovete na naše tržne aktivnosti, brskate po spletnih straneh ali uporabite nekatere druge funkcije spletnih strani, uporabimo na naslednje načine:

  • Za izboljšanje delovanja naše spletne strani
  • Da bi vam omogočili boljšo podporo pri odzivanju na vaše zahteve,
  • Za namene pošiljanja e-novic (newsletter),
  • Za namene ostale korespodence z vami (pogovori v živo, po e-pošti ali po telefonu)

Čas hranjenja osebnih podatkov

Osebne podatke bomo hranili tako dolgo, kot je zakonsko dovoljeno in potrebno za zgoraj opisane namene.

Kako zaščitimo vaše podatke?

Prenos osebnih podatkov

Osebni podatki se lahko prenesejo znotraj skupine družb Adacta. Za obdelavo osebnih podatkov v imenu družb Adacta se lahko uporabijo pooblaščeni tretji ponudniki storitev glede na poslovne potrebe družbe Adacta.
Osebni podatki se lahko prenesejo v države izven EU. Takšni prenosi se izvajajo v skladu z direktivo EC o varstvu podatkov in nacionalno zakonodajo o osebnih podatkih, ki izvaja direktivo.
S strinjanjem s to politiko o varstvu osebnih podatkov se strinjate s prenosom, shranjevanjem in obdelavo osebnih podatkov, kot je opisano zgoraj. Adacta bo sprejela vse potrebne ukrepe za zagotovitev, da se vaši podatki obravnavajo varno in v skladu s to izjavo o zasebnosti.
Adacta si pridržuje pravico do prenosa osebnih podatkov, kadar to zahtevajo obvezni zakoni ali pooblaščeni organi. Adacta lahko tretjim strankam zagotovi skupne statistične podatke o svojih strankah, prodajnih mestih, prometu in drugih povezanih podatkih o spletni strani, vendar ti statistični podatki ne vsebujejo osebnih podatkov.

Vaše pravice

Pravico imate vedeti, katere osebne podatke hranimo. Če želite preveriti točnost osebnih podatkov, povezanih z vami, se obrnite na nas. Na vašo zahtevo bo Adacta popravila ali izbrisala vse nepopolne, netočne ali zastarele osebne podatke. Konktaktirajte nas na naslov marketing@adacta.si.
Svojo privolitev za obdelavo vaših osebnih podatkov lahko prekličete tako, da nam pošljete sporočilo na e-naslov marketing@adacta.si. Ker je obdelava vaših osebnih podatkov potrebna, da vam lahko ponudimo naše storitve, lahko preklic vašega soglasja povzroči, da vam ne moremo zagotoviti nekaterih ali vseh storitev.

Piškotki

Ko obiščete našo spletno stran, lahko uporabimo piškotke, ki vsebujejo podatke (na primer edinstveni ID piškotka), ki se uporabljajo za spremljanje uporabe naše spletne strani. To omogoča našim sistemom, da prepoznajo vaš brskalnik in nam povejo, kako, kdaj in katere strani na naši spletni strani obiskujete, promet na spletni strani, in prepoznavanje ponovnega obiskovalca spletne strani. Piškotki,ne morejo dostopati, prebrati ali spreminjati katere koli druge podatke na vašem računalniku.
Naša spletna stran lahko vsebuje povezave do drugih spletnih mest in storitev, ki ponujajo piškotke, ki so zunaj našega nadzora in jih ta izjava o zasebnosti ne pokriva. Preglejte vse pravilnike o zasebnosti, storitve in aplikacije, ki jih najdete na teh spletnih mestih, da bi razumeli, kako se lahko zbirajo in uporabljajo vaši podatk na teh spletnih straneh.

Avtomatizacija marketinga

Spletna stran uporablja programe za avtomatizacijo marketinga, ki delujejo v imenu Adacte in uporabljajo piškotke tretjih oseb za sledenje uporabe spletne strani.
Ko uporabnik obišče našo spletno stran, piškotek shrani podatke o prometu, ki so povezani z edinstvenim ID piškotka v brskalniku. Če se uporabnik identificira s prostovoljnim posredovanjem osebnih podatkov, npr. z izpolnjevanjem kontaktnega obrazca ali s klikom na povezave v e-pošti, ki jo pošlje Adacta, je edinstven ID uporabnika piškotka povezan z osebnimi podatki, ki jih je prostovoljno posredoval uporabnik.
To omogoča Adacti, da na svojem spletnem mestu in v komunikaciji s strankami in uporabniki spletnega mesta zagotovi bolj osebno uporabniško izkušnjo. Adacta ne prodaja, daje v najem ali ne daje osebnih podatko tretjim osebam. Z uporabo te spletne strani se strinjate z obdelavo podatkov o vas na način in za namene, navedene zgoraj.

Remarketing

Vaš e-poštni naslov lahko uporabite za pošiljanje elektronskih sporočil. Odjavite se lahko preko funkcije odjave v e-poštnih sporočilih, ki vam jih pošiljamo.
Adacta uporablja ponudnike drugih ponudnikov za prikazovanje oglasov v imenu Adacta preko interneta. Ti ponudniki storitev morda uporabljajo piškotke za zbiranje informacij o vaših obiskih na naši spletni strani, da bi prikazovali oglase, medtem ko obiskujete druga spletna mesta; teh podatkov ni mogoče uporabiti za identifikacijo posameznika. Takšni podatki so anonimni; zbira pa se lahko vaš IP naslov.

Ponovno trženje

Adacta uporablja tudi piškotke za sledenje trženju tretje stranke, vključno z Google Adwords piškotki za sledenje. To nam omogoča, da ponudimo posebne ponudbe in še naprej tržimo naše storitve tistim, ki so pokazali zanimanje za naše storitve. Spoštujemo vašo zasebnost in ne zbiramo nobenih prepoznavnih podatkov z uporabo Googlovega ali katerega koli drugega sistema za ponovno trženje tretjih oseb.

Spletna analitika

Ta spletna stran uporablja storitve, kot so storitev Google Analytics in druge storitve spletne analitike, ki jo zagotavlja Google Inc. Podatke, ki jih piškotki zbirajo o vaši uporabi spletne strani (vključno z vašim naslovom IP), bodo posredovani Googlu in drugim ponudnikom storitev analize spletnih storitev in shranjeni v imenu družbe Adacta.
Adacta uporablja analitiko spletnega mesta za ovrednotenje uporabe spletnega mesta, zbiranje poročil o dejavnosti spletnega mesta za operaterje spletnih strani in zagotavljanje drugih storitev v zvezi z dejavnostmi spletnega mesta in uporabo interneta.

Druge storitve tretjih oseb

Naša spletna stran lahko vsebuje povezave do drugih spletnih mest in gumbov za skupno rabo (kot so Twitter ali Facebook), ki ne delujejo v imenu Adacte. Tovrstni ponudniki spletnih mest, storitev ali aplikacij lahko svoje uporabniške piškotke namestijo na računalnike uporabnikov, zbirajo podatke ali zahtevajo osebne podatke.
Izdajatelji takšnih piškotkov tretjih oseb imajo svoje stroge pravilnike o zasebnosti. 

Kako onemogočite piškotke?

Piškotke lahko blokirate tako, da v brskalniku nastavite nastavitev, ki vam omogoča, da zavrnete sprejemanje piškotkov. Če izberete to nastavitev, morda ne boste mogli dostopati do določenih delov spletnega mesta. Če ne nastavite nastavitve brskalnika, da bo zavrnil piškotke, bo Adacta izdala piškotke, ko boste dostopali do naše spletne strani.

Upravljalec

Uradno ime podjetja: Adacta programska oprema d.o.o.
Sedež podjetja: Verovškova 55a, 1000 Ljubljana, Slovenija
Odgovorna oseba v podjetju: Zoran Slanič, direktor družbe
Pooblaščena oseba za varstvo osebnih podatkov (DPO): Valerija Marenče
Kontakti podatki DPO: dpo@adacta-group.com

Kontaktirajte nas

Potrebujete več informacij?

Kontakt