Adacta Slovenija

Vse o piškotkih


Kaj so piškotki?

Adacta na svojih spletnih straneh uporablja t.i. piškotke, katerih namen je spremljanje uporabe spletnih strani z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje. 

Piškotki so majhne besedilne datoteke, ki se ob obisku naših spletnih strani shranijo na vašo napravo (računalnik, prenosni računalnik, tablico, pametni telefon, ipd). Piškotki našim sistemom omogočajo spremljanje kdaj, kako in katere strani obiskujete, pomagajo beležiti promet spletnih strani in prepoznavanje ponovnega obiskovalca. Piškotki ne morejo dostopati, prebrati ali spreminjati katere koli druge podatke na vašem računalniku ali kako drugače povzročiti škodo vaši napravi.

Če se z uporabo piškotkov strinjate, to izrazite ob prvem obisku strani, s klikom na povezavo "Strinjam se", pri čemer se strinjate z nastavitvijo piškotkov za analitiko in personalizacijo, in z ostalimi piškotki tretjih spletnih mest, ki vam lahko izboljšajo uporabniško izkušnjo. V kolikor pa ob prvem obisku kliknete na gumb ''Zapri" ali nadaljujete z ogledom spletnih strani, bomo nastavili piškotke nujne za delovanje spletnega mesta in analitiko, medtem ko bodo piškotki za personalizacijo in ostali piškotki tretjih mest, potrebni za boljšo uporabniško izkušnjo, blokirani.

Piškotkih povezanih spletnih strani

Naše spletne strani lahko vsebuje povezave do drugih spletnih mest in storitev, ki ponujajo piškotke. Priporočamo vam, da pregledate vse pravilnike o zasebnosti, storitve in aplikacije, ki jih najdete na teh spletnih mestih, da bi razumeli, kako se lahko zbirajo in uporabljajo vaši podatki na teh spletnih straneh.

Avtomatizacija marketinga

Spletne strani uporabljajo programe za avtomatizacijo marketinga ClickDimensions, ki delujejo v imenu Adacte in uporabljajo piškotke tretjih oseb za sledenje uporabe spletne strani.
Ko uporabnik obišče našo spletno stran, piškotek shrani podatke o prometu, ki so povezani z edinstvenim ID piškotka v brskalniku. Če se uporabnik identificira s prostovoljnim posredovanjem osebnih podatkov, npr. z izpolnjevanjem kontaktnega obrazca ali s klikom na povezave v e-pošti, ki jo pošlje Adacta, je edinstven ID uporabnika piškotka povezan z osebnimi podatki, ki jih je prostovoljno posredoval uporabnik.

Spletna analitika

Spletne strani podjetja Adacta uporabljajo storitve, kot so Google Analytics in druge storitve spletne analitike, ki jo zagotavlja Google Inc. Podatke, ki jih piškotki zbirajo o vaši uporabi spletne strani (vključno z vašim naslovom IP), bodo posredovani Googlu in drugim ponudnikom storitev analize spletnih storitev in shranjeni v imenu družbe Adacta.

Adacta uporablja analitiko spletnega mesta za ovrednotenje uporabe spletnega mesta, zbiranje poročil o dejavnosti spletnega mesta za operaterje spletnih strani in zagotavljanje drugih storitev v zvezi z dejavnostmi spletnega mesta in uporabo interneta.

Druge storitve tretjih oseb

Naša spletna stran lahko vsebuje povezave do drugih spletnih mest in gumbov za skupno rabo (kot so Twitter, Facebook, LinkedIn), ki ne delujejo v imenu Adacte. Tovrstni ponudniki spletnih mest, storitev ali aplikacij lahko svoje uporabniške piškotke namestijo na računalnike uporabnikov, zbirajo podatke ali zahtevajo osebne podatke.

Izdajatelji takšnih piškotkov tretjih oseb imajo svoje pravilnike o zasebnosti. Priporočamo vam, da se z njimi seznanite. Adacta v zvezi z njimi ne prevzema nobene odgovornosti.

Katere piškotke uporabljamo?

Piškotki nujni za delovanje spletnih strani
Ti piškotki so nujni in vam omogočajo brezskrbno gibanje po naši spletnih straneh in uporabe njegovih funkcij, kot je npr. dostop do varnih območij spletnega mesta. Brez teh piškotkov ni mogoče zagotoviti storitev, ki ste jih zahtevali.

Performančni piškotki

Ti piškotki zbirajo informacije o vašem obisku in načinu, kako uporabljate naše spletne strani, na primer katere strani ste najpogosteje obiskali, in če imate sporočila o napakah o delovanju spletnih strani. Ti piškotki ne zbirajo informacij, ki bi omogočali identifikacijo obiskovalca Vse informacije, ki jih zbirajo ti piškotki, so anonimne in se uporabljajo samo za izboljšanje delovanja tega spletnega mesta.

Funkcionalni piškotki

Ti piškotki omogočajo spletni strani, da si zapomni izbire, ki jih naredite (na primer vaše uporabniško ime, jezik ali regija, v kateri ste), in zagotavljajo, da se spletna stran prilagodi vašim zahtevam.
Ti piškotki ne morejo spremljati vaše dejavnosti brskanja na drugih spletnih mestih. Ne zbirajo nobenih informacij o uporabnikih, ki bi jih lahko uporabili za oglaševanje ali si zapomnili, katere druge strani izven našega spletnega mesta ste obiskali.

Kako onemogočim piškotke?

Piškotke lahko onemogočite tako, da v brskalniku nastavite nastavitev, ki vam omogoča, da zavrnete sprejemanje piškotkov. Želimo vas opozoriti, da v primeru blokiranja piškotkov morda ne boste mogli dostopati do določenih delov spletnega mesta.

Kontaktirajte nas

Potrebujete več informacij?

Kontakt