Adacta Slovenija
Adactine novice
Adactine novice

CIO 2018 - Svetu informacijskih tehnologij ne vladajo več le moški

Prireditev CIO leta, ki se je letos odvila že dvanajstič, je tokrat postregla z velikim presenečenjem. Prvič je nagrado namreč prejela ženska predstavnica IT-panoge v Sloveniji: Barbara Tekavec Verlič, IT- manager Pivovarne Union.
Adacta je tudi tokrat sodelovala kot pokrovitelj dogodka.

Kako je strokovno komisijo prepričala nagrajenka

Letošnji laskavi naziv CIO leta je prejela Barbara Tekavec Verlič, ki si ga je prislužila z obsežno digitalizacijo v podjetju Pivovarna Laško Union. Najkompleksnejša implementacija projekta je bila na področju nabave, s katero so dosegli višjo stopnjo avtomatizacije poslovnih procesov ter večjo transparentnost in poslovno učinkovitost. Velik preboj je bil pod njenim vodstvom dosežen tudi na področju poslovne analitike v prodaji, financah in kontrolingu, kjer je ekipi uspelo bistveno skrajšati čas, ki so ga zaposleni do sedaj potrebovali za pripravo in obdelavo podatkov.

Kako se ženske znajdejo v pretežno moškem svetu informacijskih tehnologij?

Na vprašanje, kako se znajde v pretežno moškem svetu informacijskih tehnologij, je nagrajenka odgovorila, da odlično, saj kompetence nimajo spola, ženske pa lahko v IT prinesejo drugačne poglede, pristope in izkušnje (več finance.si).

CIO leta ni bila edina nagrada, ki jo je podelila strokovna komisija

Naziv CIO leta pa ni bila edina nagrada, ki je bila podeljena. Nagrada za digitalno preobrazbo leta je bila letos podeljena drugič, prejelo pa jo je podjetje BTC. Podjetje si je nagrado prislužilo z vzpostavitvijo pospeševalnika za zagonska podjetja ABC s tehnološko napredno infrastrukturo, uspešno so zagnali projekt za samovozeča vozila Autonomous Vehicles Living Lab in končali projekt Digitalni voznik, v zadnjem letu pa so s projektom Eligma začeli vstopati tudi na novo področje tehnologije blockchain.

Novosti s področja informacijsko-komunikacijskih tehnologij

Dogodek, ki je poleg podelitve nagrad sicer namenjen predvsem promociji rešitev informacijsko-komunikacijskih tehnologij, je tudi tokrat gostil govorce s področja digitalne transformacije in zaposlovanja v svetu informacijskih tehnologij.

Klod Kolaro, podpredsednik in generalni direktor v podjetju Comtrade System Integration International, je udeležencem dogodka s svojim predavanjem zastavil vprašanje Ali ohranjate korak z digitalno transformacijo? (Are You Keeping Up with Digital Transformation?)

Pawel Bialka, izvršni partner, Gartner Inc, je skozi rezultate raziskav predstavil vlogo informacijskega direktorja v digitalni dobi.

Tomaž Gorjup, direktor poslovanja, MojeDelo.com, je z udeleženci delil podatke o zaposlovanju IT-kadra na slovenskem trgu.

Nives Fortunat Šircelj, univ. dipl. psih., Zavod ZAPOSLISE, je v svojem predavanju pojasnila, kako pridobiti IT-kader in ga nato tudi obdržati.

Sklop predavanj je bil zaključen z okroglo mizo z naslovom Upravljanje IT v času konjunkture in novih tehnoloških izzivov.

Vsa predavanja so širši javnosti na voljo na portalu MojeZnanje.si

Kontaktirajte nas

Potrebujete več informacij?

Kontakt