Skupina BE-terna, eden vodilnih ponudnikov celovitih poslovnih rešitev v Evropi, investira v podjetje Adacta
Adactine novice
Adactine novice

Skupina BE-terna, eden vodilnih ponudnikov celovitih poslovnih rešitev v Evropi in nemški finančni sklad Deutsche Private Equity (DPE) investirata v podjetje Adacta

Skupina BE-terna, eden vodilnih evropskih integratorjev rešitev Microsoft in Infor, ki zaposluje 500 ljudi ter posluje na 12 lokacijah v Nemčiji, Avstriji in Švici, je v četrtek, 1. avgusta 2019, podpisala pogodbo o prevzemu poslovanja Adacte, ki je vezan na svetovanje, razvoj in uvajanje rešitev Microsoft Dynamics, Qlik in Cornerstone. V ozadju posla je nemški finančni sklad Deutsche Private Equity (DPE).

Nemški sklad DPE bo s priključitvijo tega dela poslovanja Adacte in njenih 300 zaposlenih k podjetju BE-terna naredil prvi korak pri uresničevanju svoje dolgoročne strategije - oblikovati vodilno globalno podjetje na področju uvajanja poslovno-informacijskih rešitev.

Del dejavnosti Adacte, vezan na razvoj in uvajanje rešitev za zavarovalnice (pod blagovno znamko AdInsure) in rešitev za nekatere druge finančne ustanove, bo septembra prenesen na novoustanovljeno podjetje Adacta Fintech, ki ostaja v rokah družbe Adacta Holding (več o tem v objavi Družba Adacta Holding je ustanovila novo podjetje Adacta Fintech, specializirano podjetje za svetovanje, razvoj in implementacijo rešitev za zavarovalništvo).

BE-terna v Adacti prepoznala velik potencial

Pomemben strateški cilj Adacte v zadnjih letih je bil širjenje poslovanja na tuje trge. Temu cilju je Adacta uspešno sledila, saj je danes na njeni referenčni listi kar 400 uspešno izpeljanih projektov v 21 različnih državah. Naslednji strateški korak je bil poiskati vlagatelja, ki bi Adacti pomagal pri nadaljnjem širjenju mednarodnega poslovanja, še posebej na zahtevnih trgih zahodne Evrope.  

DPE (Deutsche Private Equity GmbH), nemški sklad, ki je večinski lastnik podjetja BE-terna, ter vodstvo skupine BE-terna z direktorjem Christianom Kranebitterjem na čelu, so v Adacti takoj prepoznali velik potencial in veliko sinergijskih učinkov, saj sta si podjetji Adacta in BE-terna v veliki meri podobni.

Christian Kranebitter, direktor skupine BE-terna, o Adacti

»Adacta je v zadnjih letih dosegla izjemen razvoj, saj ponuja celoten ekosistem Microsoft Dynamics rešitev in si je zgradila močno pozicijo partnerja za srednje velika in velika podjetja na poti njihove digitalne preobrazbe. Adacta razvija in podpira več industrijskih vertikalnih rešitev, ki jih bomo uvedli tudi v regiji D-A-CH, z Adacto pa smo veliko pridobili tudi v rastoči regiji Vzhodne Evrope. Z nakupom Adacte smo naredili še en pomemben korak k našemu skupnemu cilju - da postanemo globalni ponudnik rešitev na Microsoft Dynamics platformi. Omenjena investicija ne samo povečuje velikost celotne skupine BE-terna, ampak vključuje tudi visoko izobražene in motivirane svetovalce in razvijalce ter je skladna z našo vizijo, da postanemo podjetje z najbolj nadarjenimi zaposlenimi. In nenazadnje, Adacta in BE-terna delita iste kulturne vrednote,"

je o investiciji BE-terne v del Adactinega poslovanja dejal Kranebitter.

Andrej Fajfar, generalni direktor Adacte Holdinga o novem nemškem lastniku

O tej pomembni strateški odločitvi in velikem koraku naprej v razvoju Adacte je soustanovitelj in generalni direktor družbe Adacta Holding, Andrej Fajfar, povedal:

»V BE-terni smo prepoznali strateškega partnerja, ki lahko podjetju Adacta pomaga doseči naslednji korak v razvoju poslovanja. Skupaj ponujamo ogromno izkušenj na področju poslovno-informacijskih rešitev vsem strankam v vseh regijah, v katerih bomo prisotni. Naši cilj je oblikovati nepremagljivo skupino s široko ponudbo različnih panožnih rešitev za lokalna in globalna podjetja. Ker je veliko podjetij s sedežem v regiji DACH že strank Adacte, je bilo logično, da smo iskali strateškega partnerja v nemško govorečih državah. BE-terna je na poti hitre rasti in ima podporo pomembnega investitorja Deutsche Private Equity - to je bila za nas popolna kombinacija.«

S priključitvijo dela Adacte k skupini BE-terna bodo pridobile tudi obstoječe stranke

Področje informacijskih tehnologij je med najbolj dinamičnimi, hitro rastočimi in spreminjajočimi se, zato je vse bolj pomembno specializirano industrijsko znanje. S priključitvijo Adacte k nemški skupini BE-terna bodo tako pridobile tudi obstoječe Adactine stranke, saj bodo preko BE-terne dobile še močnejšega partnerja, ki jim lahko ponudi več specializiranega industrijskega znanja in rešitev.

Novi lastnik je tudi priložnost za zaposlene in potencialne zaposlene

Z nemškim lastnikom pa bodo pridobili tudi obstoječi zaposleni, ki bodo z delom v širšem mednarodnem okolju imeli možnost še bolj razvijati svojo strokovnost in izkoristiti svoj potencial. Andrej Fajfar pričakuje tudi pozitivne učinke na področju zaposlovanja – mednarodno podjetje je po njegovem mnenju velika priložnost za nadarjene posameznike.  

»Med prvimi stvarmi, nad katerimi so bili v podjetju BE-terna navdušeni, sta bila kakovost Adactinega dela in strokovnost naših zaposlenih. Vesel sem, da z vstopom v velik mednarodni koncern svojim zaposlenim lahko ponudimo korak naprej v njihovem kariernem razvoju. Izkušnje, znanja in kompetence iz zahodnih trgov bodo lahko prenesli v prakso v naši regiji. Z vstopom v ugledno mednarodno podjetje smo pridobili tudi več interesa pri potencialnih zaposlenih – verjamem, da bo delo v multikulturnem okolju in na pomembnih mednarodnih projektih marsikaterega talentiranega posameznika prepričalo, da se nam pridruži,«

dodaja Andrej Fajfar.

Andrej Fajfar prevzema pomembno funkcijo v skupini BE-terna

Andrej Fajfar, ki je s Tomažem Volkom soustanovitelj in tudi večinski solastnik podjetja Adacta Holding, bo postal družbenik in član management teama skupine BE-terna, ki bo ob podpori sklada DPE v naslednjih letih nadaljevala z organsko rastjo in prevzemi s ciljem, da postane vodilni globalni ponudnik celovitih poslovnih rešitev.

Tomaž Volk ostaja na položaju vodstvenega partnerja v podjetju Adacta Fintech z vizijo, da ustvari vodilnega ponudnika rešitev za zavarovalniško industrijo v Evropi.

Prenos lastništva je predviden do konca leta 2019, po končani pravni razdelitvi vseh podjetij, ki so predmet transakcije.

O skupini BE-terna

BE-terna je eden vodilnih evropskih integratorjev poslovnih rešitev. Kot ponudnik celovitih storitev je podjetje specializirano za izvajanje in optimizacijo poslovnih procesov in ponuja ERP-, CRM- in Big Data rešitve na platformah Microsoft in Infor. Stanke podjetja BE-terna so globalne korporacije in inovativna srednje velika podjetja, ki želijo z uvajanjem in uporabo sodobnih, širokih in v oblaku zasnovanih poslovnih rešitev pridobiti konkurenčno prednost. Z visoko motivirano ekipo, ki jo sestavlja 500 svetovalcev in tehničnih strokovnjakov, BE-terna oskrbuje več kot 1.000 strank - predvsem v okviru mednarodno usmerjenih projektov. BE-terna s celovitim portfeljem rešitev in storitev ter industrijskim specifičnim znanjem ponuja popolnoma prilagojene rešitve za podjetja, ki se ukvarjajo s proizvodnjo, modo, maloprodajo, procesno industrijo, trgovino in projekti.
https://www.be-terna.com/en/

O Adacti

Adacta je vodilno podjetje na področjih svetovanja in uvajanja rešitev ERP, CRM, BI in HRM v Sloveniji, na Hrvaškem in v Srbiji, kjer nudi storitve več kot 400 lokalnim in globalnim strankam na platformah Microsoft Dynamics, Qlik in Cornerstone. Adacta, ki je od ustanovitve leta 1989 do danes stalno rasla, zaposluje 300 strokovnjakov v Sloveniji, na Hrvaškem in Srbiji. Industrijska usmeritev Adacte so rešitve na področjih energetike, profesionalnih storitev, hotelirstva in finančnih institucij.

Poleg tega je Adacta tudi eden vodilnih neodvisnih proizvajalcev rešitev za zavarovalniško panogo v regiji osrednje in vzhodne Evrope z dodatnimi 200 zaposlenimi v Sloveniji, Srbiji, na Češkem in v Rusiji. Del zavarovalniških rešitev pod blagovno znamko AdInsure in rešitev za banke podjetja Adacta bo še naprej deloval v okviru obstoječe lastniške strukture in v okviru podjetja Adacta Fintech.

https://www.adacta-group.com/

Kontaktirajte nas

Potrebujete več informacij?

Kontakt