Adacta Slovenija
Adactine novice
Adactine novice

Qlik Sense na 2. QlikTalk dogodku v Ljubljani

Na 2. QlikTalk-u, ki se je odvijal 17.12.2015 v Ljubljani, smo govorili o Qlik poslovni inteligenci. Poslušalci iz slovenskih podjetij so imeli priložnost spoznati Qlik Sense – najbolj intuitivno orodje poslovne inteligence podjetja Qlik. Qlik Sense omogoča vsakemu uporabniku, da samostojno importira podatke, ustvarja tabele in grafikone po meri in poročila na klik. Management na ta način dobi informacije, ki jim pomagajo razumeti, kaj se dogaja v njihovem podjetju in kje so možnosti za izboljšanje poslovanja. 

Anže Mis, vodja regionalne BI ekipe na Adacti, ki povezuje BI projekte v Sloveniji, na Hrvaškem in v Srbiji, je govoril o razvoju orodij poslovne inteligence, predstavil Qlik novosti in najnovejše orodje poslovne inteligence podjetja Qlik – Qlik Sense 2.0 ter govoril o tem, kakšna je razlika med QlikView in Qlik Sense orodji.

Gregor Vollmaier, svetovalec za področje poslovne inteligence na Adacti je na javno dostopnih podatkih Statističnega urada Slovenije pokazal, kako enostavno je uvoziti podatke v Qlik Sense, pripravljati analize po meri, spreminjati grafikone in tabele ter odkrivati, kaj vse se skriva v podatkih.

Aleksander Sinkovič Jurca, vodja financ in kontrolinga v podjetju Marche Gostinstvo pa je pokazal, kako Qlik Sense izgleda v praksi. Marche Gostinstvo dnevno uporablja Qlik Sense za spremljanje nabave in prodaje v 16 Marche restavracijah po Sloveniji, s čimer imajo možnost, da prilagajajo ponudbo, optimizirajo nabavo in hitrejše in učinkovitejše poročajo lastnikom v tujino.

Qlik Sense navdušuje uporabnike z enostavnim in uporabniku prijaznim vmesnikom ter s številnimi možnostmi prilagajanja tabel, grafikonov in poročil z enostavnim, "drag & drop" načinom. Prepričajte se sami - brezplačno poizkusite Qlik Sense na svojem računalniku – prenesite si Qlik Sense aplikacijo, uvozite podatke ter začnite z delom.

Kontaktirajte nas

Potrebujete več informacij?

Kontakt