Adacta Slovenija
Adactine novice
Adactine novice

Qlik je že sedmo leto zapored med vodilnimi ponudniki poslovne inteligence in analitike

Ugledno svetovalno podjetje Gartner je februarja 2017 objavilo letno poročilo o stanju na trgu pondunikov rešitev poslovne inteligence in analitike. Podjetje Qlik se je že sedmo leto zapored uvrstilo v "Magic Quadrant" (Magic Quadrant for Business Intelligence and Analytics Platforms) in je tako že sedmo leto zapored med vodilnimi ponudniki poslovne inteligence in analitike na svetu. Ta letna razvrstitev tradicionalno ocenjuje vodilne ponudnike programske opreme za poslovno inteligenco na podlagi različnih kriterijev, med katerimi so infrastruktura platforme, varnost podatkov, integracija z različnimi podatkovnimi zbirkami, upravljanje podatkov, vizualni prikaz podatkov, skupna raba informacij, mobilnim napravam prilagojena uporaba itd.

V poročilu je podjetje Gartner zapisalo: »Večina trga platform za poslovno inteligenco in analitiko se je premaknila od poročanja, za katerega so odgovorni oddelki za informacijske tehnologije, k analitiki, ki je v službi poslovanja.« V nadaljevanju poročila je zapisano: »Kupci želijo uporabo sodobnih rešitev poslovne inteligence razširiti, kar vključuje zagotavljanje samopostrežnih možnosti celotnemu podjetju in uporabnikom izven njega.« Zaradi tega so ponudniki Tableau, Qlik in Microsoft končali med vodilnimi ponudniki, Microstrategy, SAP, IBM in SAS pa so se letos uvrstili slabše. Oracle je celo povsem izpadel iz ocenjevanja.

»Smo gonilna sila panoge poslovne inteligence in bomo to ostali tudi v prihodnosti,« je povedal Lars Björk, izvršni direktor podjetja Qlik. »Kot pionir na tem trgu bomo še naprej vlekli drzne poteze pri razvoju sodobne, na oblak pripravljene platforme, ki ne zagotavlja le izjemno privlačnih vizualnih predstavitev, temveč deluje kot platforma za vodenje in upravljanje zahtevnih poslovnih okolij, ki lahko raste s strankami na njihovi poti k vizualni analitiki.«

V raziskavi je Qlik skupaj z Microsoftom in Tableaujem obdržal svojo vodilno vlogo med 3 najuspešnejšimi ponudniki rešitev za poslovno inteligenco. Platforme Qlik Sense, QlikView in Qlik Cloud imajo številne prednosti, ki vključujejo enostavno in prilagodljivo uporabo, operativno interaktivnost, močno partnersko mrežo in visoke ocene uporabnikov.

»Gartnerjevo poročilo je dobro izhodišče za podjetja, ki iščejo ustrezno rešitev poslovne inteligence in analitike za svoje poslovanje, saj ponuja dober pregled vodilnih svetovnih ponudnikov sodobnih platform za poslovno inteligenco. Qlik je vedno bil in verjamem, da bo ostal tudi v prihodnje, eden izmed vodilnih ponudnikov pametnih in intuitivnih rešitev poslovne inteligence in analitike, ki s svojim razvojem narekuje tempo na tem področju,« je povedal Anže Mis, Direktor BI področja, Adacta

Celotno poročilo je za prenos na voljo na naslovu http://www.qlik.com/mq2017. Več o Čarobnem kvadrantu ponudnikov platform za poslovno inteligenco in analitiko za leto 2017 preberite na spletni strani podjetja Gartner.

O podjetju Qlik

Qlik je vodilna platforma za vizualno analitiko in pionir na področju k uporabnikom usmerjene poslovne inteligence. Ponudba rešitev v oblaku ali na lokaciji odgovarja na rastoče potrebe strank, od poročanja in samopostrežnih vizualnih analiz do vodene vgrajene in prilagojene analitike, pri čemer ni pomembno, kje se podatki nahajajo. Stranke, ki uporabljajo rešitve Qlik Sense, QlikView in Qlik Cloud, lahko odkrijejo pomen v informacijah iz različnih virov in raziščejo skrite povezave v podatkih, ki pripeljejo do vpogleda, potrebnega za dobre zamisli. Podjetje ima sedež v Radnorju v Pensilvaniji in v več kot 100 državah po vsem svetu posluje s 40.000 strankami.

O podjetju Adacta

Adacta že več kot 10 let sodeluje s podjetjem Qlik ter strankam v Sloveniji in Srbiji ter na Hrvaškem nudi rešitve Qlik Sense, QlikView in Qlik Cloud. Adactina ekipa strokovnjakov za informacijske tehnologije in poslovnih analitikov je izpeljala že več kot 100 uspešnih projektov s platformo Qlik v malih, srednje velikih in velikih podjetjih, s čimer podjetjem omogoča, da izboljšajo svoje odločitve ter poslovanje.

Kontaktirajte nas

Potrebujete več informacij?

Kontakt