Družba Adacta d.o.o. ustanovila novo podjetje Adacta Fintech d.o.o.
Adactine novice
Adactine novice

Družba Adacta Holding je ustanovila novo podjetje Adacta Fintech, specializirano podjetje za svetovanje, razvoj in implementacijo rešitev za zavarovalništvo

Družba Adacta Holding, lastnik podjetja Adacta, vodilnega ponudnika rešitev Microsoft Dynamics in Qlik v Sloveniji in širši regiji Adriatic ter enega izmed vodilnih ponudnikov na področju razvoja lastnih rešitev za zavarovalnice v regiji srednje in vzhodne Evrope, je ustanovila novo podjetje Adacta Fintech ter bo v začetku septembra 2019 na novo ustanovljeno podjetje prenesla del poslovanja, vezan na razvoj lastnih rešitev za zavarovalnice in banke.

Poslovno področje za svetovanje in uvajanje poslovnih rešitev Microsoft, Qlik in Cornerstone ostaja v okviru podjetja Adacta.

Adacta, ki je od ustanovitve pred 30 leti do danes postala prepoznavno mednarodno podjetje s 500 zaposlenimi, se je v zadnjih letih vse bolj očitno specializirala na dve različni poslovni področji:

  • razvoj lastnih rešitev za zavarovalnice pod blagovno znamko AdInsure in rešitev za banke in druge finančne ustanove;
  • uvajanje in svetovanje na področju poslovno-informacijskih rešitev Microsoft, Qlik in Cornerstone za podjetja iz različnih panog.

Zaradi različne narave dela, različnih ciljanih trgov, strukture zaposlenih in tipa partnerstev, zahteva vsako od področij lastno poslovno strategijo. Formalna ločitev poslovnih področij na dve različni podjetji je tako strateška poslovna odločitev lastnikov, da z ločenim vodstvom ter prodajnimi, marketinškimi in kadrovskimi aktivnostmi posamičnim podjetjem omogočijo, da se osredotočijo na rast in razvoj ter na povečevanje zadovoljstva strank in zaposlenih.  

Direktor novoustanovljenega podjetja Adacta Fintech je postal dosedanji direktor Adacte, Zoran Slanič (In), direktor Adacte pa bo postal Blaž Strle (In).

»Pomembna strateška odločitev lastnikov Adacte pred leti je bila naložba v razvoj lastne rešitve za zavarovalnice AdInsure, ki jo razvijamo na novi platformi. Odločitev se je izkazala za pravilno, saj smo z letošnjim letom začeli projekt na zahtevnem nemškem trgu. V naslednjih letih se bomo osredotočali na trge zahodne Evrope, z novoustanovljenim podjetjem pa smo pridobili potreben fokus ter hkrati odprte možnosti za različna poslovna partnerstva in povezovanja.«

Zoran Slanič, direktor, Adacta Fintech d.o.o.

»Prevzel sem vodenje dela podjetja, v katerem razvijamo in tržimo rešitve podjetij Microsoft, Qlik in Cornerstone ter skrbimo za 400 strank predvsem v Sloveniji, Srbiji in na Hrvaškem. Stranke nas poznajo kot inovativnega in zanesljivega partnerja in to je tudi položaj, ki si ga na trgu želimo ohranjati v prihodnje. V zadnjem letu smo veliko vlagali v razvoj inovativnih tehnologij – imamo oddelek za virtualno resničnost, veliko se ukvarjamo z umetno inteligenco, kje imamo v teku že kar nekaj inovativnih projektov.

Veliko projektov v zadnjih letih dobivamo tudi izven naših meja. Verjetno največ pove podatek, da smo poslovno-informacijske rešitve vpeljali v 21 državah po svetu. Adactino inovativnost in skrb za stranke je letos prepoznal tudi Microsoft, saj nam je podelil naziv Microsoft Country Partner of the Year 2019 za Slovenijo. Naši cilji za prihodnost so jasni in so enaki, kot jih ima vsako drugo podjetje: rasti in se razvijati. Razdelitev poslovne dejavnosti Adacte je pomemben korak na poti k temu cilju.«

Blaž Strle, prokurist, Adacta d.o.o.

Kontaktirajte nas

Potrebujete več informacij?

Kontakt