Kako se zaradi uporabe umetne inteligence spreminja turistični sektor?
Adactine novice
Adactine novice

Kako se zaradi uporabe umetne inteligence spreminja turistični sektor?

Storitve, ki jih poganja umetna inteligenca, so bistveno spremenile načine poslovanja mnogih podjetij, spremembe pa prihajajo tudi v turistično panogo. Zgodnji razvoj tehnologije nam je omogočil, da lahko na enem mestu v trenutku rezerviramo nastanitev kjer koli na svetu v samo nekaj sekundah.

Največji globalni ponudniki v panogi turizma se zavedajo, da je ključni element konkurenčnosti tehnologija. Pri poslovnih modelih, ki jih poganja umetna inteligenca, ta ni več samo domena tehnoloških podjetij ampak vsakega podjetja, ki želi biti konkurenčno v svoji panogi, med katerimi je tudi turizem. Ponudniki so na spletnih straneh že vzpostavili module umetne inteligence, preko katerih lahko gostje javno ocenijo svoje bivalne izkušnje in tako vplivajo na ugled podjetij.

Ker se vse vrti okoli stranke, se priložnosti za novosti porodijo iz ogromnih količin podatkov, vendar jim turistična panoga zaradi rastočega obsega ne more več slediti. Uporaba funkcij umetne inteligence za obdelavo podatkov je postala ključnega pomena za razumevanje strank, predvidevanje njihovih potreb in zagotavljanje najboljše možne uporabniške izkušnje.

V nadaljevanju si lahko ogledate, kako z uporabo napovedne analitike, naprav IoT, jezikovnega procesiranja in prepoznavanjem vedenjskih vzorcev modeliramo in simuliramo vedenje strank za oblikovanje novih poslovnih strategij ter boljšo uporabniško izkušnjo.


Celotni članek od Božidare Cvetković si lahko preberete tukaj.

Kontaktirajte nas

Potrebujete več informacij?

Kontakt