Adacta Slovenija
Adactine novice
Adactine novice

»Agile Journey in Adacta« na Agile Slovenija konferenci 2015

Na letošnji Agile konferenci, ki  se je odvijala v začetku decembra, je Iztok Juvan, vodja regionalne AX ekipe na Adacti, predstavil svoje izkušnje, ki jih je dobil tekom vpeljave agilne SCRUM metodologije kot načina dela znotraj AX regionalne ekipe.

Uvajanje SRUM-a v 70 člansko Dynamics AX ekipo

Skupaj z Marinom Bezićem, ki je kot zunanji svetovalec bedel nad uvajanjem SCRUM-a znotraj 70 članske AX ekipe v Sloveniji, na Hrvaškem in v Srbiji, sta govorila o tem, kako nova metodologija spreminja način dela v regionalni AX ekipi, kaj z novo metodologijo pridobijo AX stranke ter kakšne spremembe mora uvesti podjetje, da bo uvedba SCRM-a kot načina dela, uspešna.

Več o konferenci in o predavanju.

Kaj je dinamična SCRUM metodologija?

Dinamična SCRUM metodologija temelji na postopnem razvoju rešitve. Razvoj je razdeljen na posamezne etape, t.i. »sprinte«, ki trajajo 2-4 tedne, vsak sprint pa ima natančno definiran cilj. Po vsakem sprintu se pripravi evalvacija doseženega in na podlagi le-tega plani in cilji za naslednji sprint. Stranke spremljajo razvoj rešitve po posameznih sprintih, možnost takojšnje povratne informacije pa povečuje kvaliteto in zagotavlja, da je končna rešitev res to, kar stranka potrebuje.

Sicer je SCRUM metodologija že nekaj časa ustaljen način dela znotraj Adactine AdInsure ekipe.

Kontaktirajte nas

Potrebujete več informacij?

Kontakt