Dogodek: Uporaba sodobnih rešitev v proizvodnji in servisu
Dogodek
UPORABA SODOBNIH REŠITEV V PROIZVODNJI IN SERVISU

Četrtek, 19.10. od 9:00 - 12:30, Austria Trend Hodel, Ljubljana 

Prijava

Več o dogodku

Proizvodna podjetja so danes pred velikim izzivom. Stopajo po poti Industrije 4.0, kjer razvoj panoge narekujejo digitalizacija in internet stvari (IoT), ki v proizvodnja podjetja prinašajo drugačne procese, nižje stroške, višjo produktivnost ter konkurenčnost.

Kako se podjetja lotevajo izzivov, ki jih prednje postavlja Industrija 4.0, in kakšne so sodobne rešitve, ki proizvodnim podjetjem pomagajo pri optimiziranju procesov ter modernizaciji poslovanja?

Vabimo vas, da se nam pridružite na dogodku, kjer bodo Adactini strokovnjaki predstavili sodobne rešitve za proizvodna podjetja in kjer boste na konkretnem primeru podjetja Interblock slišali, kako se je modernizacije poslovanja in proizvodnje lotilo uspešno mednarodno podjetje in kako z moderno poslovno analitiko optimizirajo proizvodni proces v podjetju Tiskarna Novo Mesto. 

Dogodek je brezplačen. Na dogodek se je potrebno prijaviti

Komu je dogodek namenjen?

Vsem proizvodnim podjetjem, ki se soočajo s sodobnimi izzivi proizvodnje in iščejo sodobne rešitve za planiranje, optimizacijo procesov, povečanje zadovoljstva kupcev in dobaviteljev ter izboljšanja konkurenčnosti.


Kdaj & Kje

Četrtek, 19. oktober 2017 od 9:00 - 12:30

Austria Trend Hotel, Ljubljana

(brezplačno parkiranje v poslovni stavbi WTC)

Agenda

8:30-9:00
Registracija udeležencev in jutranja kavica
9:00 - 9:05
Pozdravni nagovor
9:05 - 9:50
Reševanje izzivov sodobne proizvodnje: primeri iz prakse (Mirko DRAŠKOVIČ, Betka VODIŠEK, Dejan LESKOVŠEK )

Proizvodna panoga postaja vse bolj globalna, dinamična in raznolika, zato je nujnost imeti tesno integrirano oskrbovalno verigo. Da oskrbovalne verige obvladujemo kar najbolje, potrebujemo osrednji poslovno informacijski sistem, ki je robusten in pokriva vse pomembne procese poslovanja. Predvsem integriranje proizvodnje v načrtovanje in izvajanje naročil je nujnost, ki se je uspešna podjetja zelo zavedajo. Microsoft Dynamics NAV s svojimi zmožnostmi in odprtostjo omogoča prav to.

Na predavanju bomo predstavili, kako smo na Adacti rešitev Microsoft Dynamics NAV prilagodili za proizvodnja podjetja:

  • hitrejše in poenostavljeno izvajanje in načrtovanje proizvodnje (npr. uporaba črtne kode),
  • podrobnejše stroškovno spremljanje proizvodnje,
  • natančno vrednotenje cen lastnih izdelkov,
  • vmesniki in integracija proizvodnje z drugimi rešitvami (npr. MES, WMS, druge ERP rešitve),
  • integracija z že obstoječimi specifičnimi rešitvami (APS orodja Planner One in Preactor, platforma Anveo za mobilne rešitve - servis na terenu), Continia za ureditev administrativnih procesov), CPQ rešitev Experlogix.
9:50 - 10:30
Planner One: orodje za planiranje proizvodnje (Camille Bonnet, Benjamin Joussemet, Dassault Systemes SE, France)

Planner One je orodje za napredno načrtovanje in vizualizacijo plana delovnih nalogov, ki ponuja tudi sistem za napredno planiranje (APS). Orodje proizvodnim podjetjem omogoča optimizirano izrabo lastnih kapacitet in zmanjšanje neproduktivnega časa proizvodnje. Z integracijo orodja v svoj ERP sistem postane podjetje bolj odzivno na spremembe, dodatna naročila in morebitne zastoje proizvodnje in zamude pri dobavi materialov s strani dobaviteljev.

Na dogodku bomo orodje Planner One prikazali v akciji in na realnih primerih. Predavanje bo v angleškem jeziku.

10:30 - 11:00
Odmor za kavo in pogovor
11:00 - 11:30
Napredna poslovna analitika v proizvodnji: primer Tiskarne Novo Mesto (Jožef REŽEK, Vodja financ in računovodstva, Tiskarna Novo mesto)

Kako lahko napredna poslovna inteligenca in analitika pomaga proizvodnemu podjetju, da optimizira svoj proizvodni proces. Predstavnik podjetja Tiskarna Novo mesto bo govoril o specifičnem proizvodnem procesu in o tem, kako so z vpeljavo moderne poslovne analitike uspeli izboljšati svoj proizvodni proces ter zmanjšati stroške. 

11:30 - 12:00
Interblock: Modernizacija poslovanja v globalnem podjetju (Gregor PRESETNIK, direktor poslovnih aplikacij, Interblock)

Rastoče podjetje Interblock se je soočalo z izzivom, kako zadostiti povečanemu povpraševanju na zahtevnih mednarodnih trgih. Pred časom so se odločili za nadgradnjo rešitve Dynamics NAV in uvedbo platforme za poslovno inteligenco in analitiko Qlik. Hkrati z uvedbo modernejše rešitve so izvedli še transformacijo poslovanja in procesov v proizvodnji, kar je vključevalo pripravo tehnološke baze in postopkov ter konsolidacijo podatkov. Med drugim so uvedli konfigurator izdelkov in mobilno rešitev za delo serviserjev na terenu, ter izvedli konsolidacijo vseh finančnih podatkov ter enotno poročanje in analitiko nad oskrbovalno verigo. 

Na dogodku boste imeli priložnost slišati iz prve roke, kaj so bili izzivi projekta, kaj podjetju nova rešitev omogoča in kakšni so načrti podjetja Interblock za prihodnost. Videli boste moderni konfigurator izdelkov, delovanje aplikacije za delo serviserjev na terenu ter reševanje izzivov medpodjetnega poslovanja

12:00 - 12:30
Uvajanje in nadgradnja rešitev v proizvodnih podjetjih: kako najhitreje do cilja (Dejan LESKOVŠEK, Adacta)

Kako voditi projekt uvajanja poslovnih rešitev v proizvodnja podjetja? Kdaj se odločiti za nadgradnjo in kdaj za uvedbo nove rešitve? Imajo proizvodnja podjetja dovolj znanja, da sama pripravijo tehnološko bazo in reorganizirajo proizvodnjo? Katera so dodatna orodja, o katerih velja razmisliti pri prehodu na nov sistem?

12:30
Kosilo in druženje

Prijava na dogodek

Uporaba sodobnih rešitev v proizvodnji in servisu

Četrtek, 19.10.2017, Austria Trend Hotel, Ljubljana